De Verdieping

De Verdieping

man grass loungechair

Kom tot jezelf in rust en ruimte

In De Kunst van Nuchter Leven draait alles om het in contact zijn met Essentie oftewel True Nature.  We hebben de afgelopen jaren trainingen van een week gegeven om hier verder mee aan de slag te gaan. Dit deden we op ons landgoed Le Puy Ardouin. In december 2021 hebben we deze plek verlaten. We hebben nu een nieuwe locatie gevonden op Vlieland. We hebben enorm veel zin om dit najaar met een kleine groep (max. 14) mensen de diepte in te gaan.

Tijdens deze week werk je met een eigen vraag/dilemma. Dat kan gaan over alcohol (Waarom lukt het toch niet of waarom toch steeds dat ene wijntje? Waarom blijf ik er aan denken?) maar kan ook gaan over hele andere zaken, praktisch of filosofisch, het kan allemaal. De vraag gaan we in het eerste dagdeel vaststellen dus je hoeft daar tegen die tijd alleen nog maar een soort van ‘gevoel’ over te hebben.

Tijdens de week is er per dag 1 dagdeel theorie en oefeningen zoals in het weekend De Basis. We werken met materiaal en werkvormen uit de Transactionele Analyse en Psychosynthese. Soms in 2-tallen, soms alleen en in stilte, soms in de groep.
Daarnaast is er een dagdeel reflectie in verschillende vormen. We leren jullie deze vormen zodat je er na de week zelf mee verder kunt. Denk aan inquiry volgens Almaas en de dialoog.
Buiten deze programma onderdelen heb je vrij. Om op jezelf te zijn of juist met een ander. Zwemmen in het zwembad of in zee, wandelen, sauna, misschien boek je en massage of huur je een fiets. We verblijven in hotel Seeduyn op Vlieland, direct aan het strand en met een heerlijk wellnesscentre.

We zullen in het programma gebruik maken van de locatie en als het mogelijk is buiten actief bezig zijn. We nodigen je regelmatig uit om in stilte te zijn.

Je ziet: het programma is heel divers en je persoonlijke proces is leidend.

6 dagen op Vlieland

  • start zondag 19.00 uur
  • einde vrijdag om 12.30 uur
  • 10-14 deelnemers
  • overnachting op 1-pers.kamer
  • 5 x overnachting & ontbijt
  • 4 x uitgebreid lunchbuffet
  • 4 x diner
  • onbeperkt koffie en thee
  • zaalhuur
  • trainingsmateriaal

   1324 / 1099* euro

   training 350 / accommodatie en eten 860 / add. kosten 40 / btw training 74

   Het is mogelijk om in 3 maandelijkse termijnen van 450 euro** te betalen.

   * Op een 2-persoonskamer (met losse bedden) krijg je 225 euro korting.

   25-30 september 2022

   * betaling in termijnen > 26 euro administratiekosten

   **exclusief gebruik wellnessfaciliteiten

 

Heb je interesse in een week?

Meld je dan aan via een berichtje.

We nemen daarna snel contact met je op. 

 
 

Reis en verblijf

De 6 dagen op Vlieland vinden plaats in WestCord Strandhotel Seeduyn. Het hotel ligt direct aan het strand en dit geeft veel mogelijkheden om buiten de trainingstijden om te ontspannen op een manier die bij jou past. Je kunt op de fiets springen, een strandwandeling maken of gebruik maken van de wellnessfaciliteiten in het hotel. We zullen er ook een dat op uit gaan met de groep. Je regelt zelf je reis. Hier krijg je uiteraard informatie over.

De week is inclusief overnachting en ontbijt (op een 1-persoonskamer), diner en lunch. Wil je op een 2-persoonskamer overnachten? Dan krijg je 225 euro korting.

Overzicht kosten:

 • training van 10 modules van 3 uur - 350 euro
 • verblijf, maaltijden, zaalhuur - 860/635 euro (incl 9% btw)
 • additionele kosten - 40
 • btw 21% over training en kosten - 74 euro

Aanmelden

Je kunt HIER laten weten dat je interesse hebt. We nemen contact met je op.

“Dat stoppen met drinken was zo gedaan.

Waar ik nog wel een tijd mee bezig ben geweest is het managen van mijzelf en mijn emoties. Daar viel veel te leren en te ontdekken.

Anja Meulenbelt