De Verdieping

De Verdieping

Na De Basis kun je je verder verdiepen en bekwamen in de kunst van nuchter leven.

Er zijn weken in Frankrijk waarin steeds een ander thema centraal staat

 
 

Autobiografisch Schrijven (FR)

19 - 25 september  

Schrijf het verhaal van je leven

In ieder mens schuilt een verhaal dat verteld wil worden. En dat verhaal opschrijven kan veel voor je doen. Schrijven is dé manier om meer grip te krijgen op gedachten, emoties, ervaringen en herinneringen. Tijdens de Autobiografische Schrijfweek ga je aan de slag met jouw verhaal.

Om richting te geven aan het schrijfproces heeft elke dag een thema. Het gezamenlijke ochtendschrijven is vrij en associatief. ’s Middags werk je in alle rust en eigen tempo aan een langere tekst. Maar de rode draad, dat ben je zelf. Jouw verhaal staat centraal.

Tijdens de Autobiografische Schrijfweek word je geïnspireerd en begeleid door Mariëtte Wijne en Petra Moes. Mariëtte en Petra ontmoetten elkaar zo’n 10 jaar geleden bij De Helderheid. Mariëtte als deelnemer van de training Vrij van Alcohol, Petra als trainer.

Mariëtte Wijne is schrijfster, redacteur en schrijfdocent. In 2011 publiceerde zij het veelgeprezen Nou, nog eentje dan, over haar leven met alcohol en wat er gebeurde toen ze daarmee stopte. “Het geschreven woord is krachtig spul,” zegt zij. “Zinnen op papier zijn echter dan gedachten of herinneringen. Schrijven maakt dingen duidelijk, schrijven lucht op. Schrijven kan goede voornemens kracht bijzetten of verborgen verlangens opdiepen.”

Petra Moes is trainer en coach voor mensen die patronen willen doorbreken, om zo een andere wending te geven aan hun levensverhaal. “Mijn fascinatie in veranderprocessen gaat vooral over hoe we geïdentificeerd zijn met de verhalen die we vertellen, aan onszelf en aan de ander. Wanneer je merkt dat je invloed hebt op dat verhaal, kun je de stap maken naar vrijheid en avontuur.”

Heb je nog geen thema waarover je wilt schrijven? Dat geeft niet. Onderwerpen dienen zich vanzelf aan tijdens de schrijfoefeningen en -opdrachten. Al schrijvend kom je erachter waarover je wilt schrijven. Je gaat hoe dan ook naar huis met een bundel persoonlijke teksten en bruikbare inzichten

Wij zorgen voor de maaltijden. Je kunt in een eigen tent (of busje) slapen of in een accommodatie van ons.

start 19 sep. 17.00 uur

einde 25 sep. 21.30 uur

Landgoed Le Puy Ardouin

495 euro

(training 200 / catering 210 / btw 85)

Daar komen de kosten voor je accommodatie bij. Kijk hier voor de mogelijkheden en prijzen.

Met eigen tent betaal je slechts 645 euro!

6 - 8 deelnemers

True Nature (FR)

26 sep - 2 okt 2020

man grass loungechair

Kom tot jezelf in rust en ruimte

In de methode Voorbij Alcohol draait alles om het in contact zijn met Essentie oftewel True Nature. In deze week ga je hier verder mee aan de slag. Je kunt bezig gaan met vragen als: 'waar en wanneer ga je bij jezelf vandaan? Als je bij jezelf bent, waar ben je dan eigenlijk?'. In deze week is er volop ruimte om in rust en aanwezigheid hiermee bezig te zijn. Deze week is speciaal voor mensen die eerder training De Basis deden.

We zijn veel buiten. Dagelijks behandelen we thema's zoals vrijheid versus grenzeloosheid en angst en boosheid. We werken met deelpersoonlijkheden en de innerlijke criticus. Je krijgt theorie, soms modellen en je reflecteert in groepjes. We leren je werkvormen die je ook thuis kunt gebruiken. Rode draad deze week is jouw onderzoek naar een persoonlijk dilemma, issue of levensvraag.

Trainers deze week zijn Jan Kirpestein en Petra Moes. Buiten de trainingstijden kun je veel op jezelf zijn of juist anderen opzoeken, net wat bij jou en in het moment past.

Wij zorgen voor alle maaltijden. We vragen je om dagelijks een klusje te doen in het reilen en zeilen van de week. Je kunt in een eigen tent (of busje) slapen of in een accommodatie van ons.

Le Puy Ardouin heeft voldoende mogelijkheden om te ontspannen en tot rust te komen, zo is er een verwarmd zwembad en een heerlijke houtgestookte sauna met uitzicht op het dal. Daarnaast vinden wij het leuk om je uit te nodigen om met ons op pad te gaan en de mooie Vendee te verkennen.

Als je wilt is extra individuele coaching met Jan of Petra mogelijk.

 
 

start 26 september 17.00 uur

einde 1 oktober 21.30 uur

Landgoed Le Puy Ardouin

495 euro

(training 200 / catering 210 / btw 85)

Daar komen de kosten voor je accommodatie bij. Kijk hier voor de mogelijkheden en prijzen.

Met eigen tent betaal je slechts 646 euro!

6 - 8 deelnemers

 

Heb je interesse in een week?

Meld je dan aan via een berichtje.

We nemen daarna snel contact met je op. 

 
 

“Dat stoppen met drinken was zo gedaan.

Waar ik nog wel een tijd mee bezig ben geweest is het managen van mijzelf en mijn emoties. Daar viel veel te leren en te ontdekken.

Anja Meulenbelt