Sinds ik trainer ben en met inzet voor De Kunst van Nuchter Leven ben ik aan het zoeken naar manier om info over te dragen. Info die aan de ene kant interessant is voor mensen die net gestopt zijn met drinken, voor wie al wat langer niet drinkt en natuurlijk voor mensen die nu nog wel drinken en daar iets aan zouden willen veranderen. Dat is best divers. Zo zal als lezer het ene stukje of filmpje je meer aan spreken dan het andere.

Rockbottom & hulp gevraagd

Dit jaar wil ik wat minder bezig gaan met de snelle en korte tips&tricks-sfeer en met wat meer richten op de verdieping en dynamieken in en om ons heen. Dat ga ik doen door (zoals het zich nu laat aanzien) maandelijks een artikel met je te delen. Deze artikelen kun je op de site lezen bij de Longreads. Vandaag is het eerste gepubliceerd: 'Mijn rockbottom en hoe het verder ging'. Ik zou het leuk vinden om deze artikelen ook elders te kunnen publiceren maar heb tot nu toe bot gevangen op mijn voorstellen. Wie weet kun je me helpen? Misschien ken je media of uitgevers die dit verhaal zouden willen verspreiden.

Nieuwjaarsborrel

Whoop whoop! Wat een enthousiasme van jullie voor de Nieuwjaarsborrel! Zoveel zelfs dat we een maximaal bezoekersaantal hebben moeten instellen. Er zijn nu nog een stuk of 5 plaatsen, dus als je wilt komen, draal niet langer want vol = vol.

 

Van verbetering naar transformatie

Tijdens onze training De Basis krijg je een frisse kijk op stoppen met drinken. Het gaat niet langer om een bekend herhalend verbeterplan (wat tot de nodige frustratie leidt) maar om echt een andere versie te worden van jezelf. Een echtere en waarachtigere versie. Wanneer je merkt dat je ego is uitgespeeld of geen vervulling meer vindt, wat dan? Wanneer je soms gedachten hebt als 'is dit het nou... '? Wanneer je al meer dan een half jaar gestopt bent maar het nog steeds voelt als worstelen ... Wanneer wilt stoppen en daarbij een toonbox met bruikbare gereedschappen zoekt ... Dan is De Basis iets voor jou. Er zijn nog 2 plaatsen in het weekend van 1 & 2 februari. Het eerstvolgende weekend in Leusden is 14 & 15 maart. Twijfel je of het iets voor je is? Ik schreef er ooit een langer artikel over.

 

In de media

In de vorige nieuwsbrief vermeldde ik al de publicaties in dagblad Trouw, Vrij Nederland en het Jan Winterboek. Daar kan nog een mooi artikel bij wat verscheen in de Volkskrant - De Gids. Het gaat over sociale druk en hoe je je daar staande in houdt. Mijn tip: laat de ongemakkelijkheid toe én leer er mee te spelen.