De Kunst van Nuchter Leven in de praktijk

Dichtbij jezelf en verdiepen - De Hoorneboeg

In De Kunst van Nuchter Leven draait alles om het in contact zijn met essentie of true nature of welk woord voor jou het beste past bij 'dichtbij jezelf zijn'.  Wanneer je stopt met drinken of stopt met een andere (verslavende) gewoonte kan het behoorlijk wennen zijn, deze nieuwe manier van leven. Na een paar weken ben je vaak niet meer zo bezig met het laten van iets en dienen andere vragen zich aan. Ook kun je je na een lange tijd nuchter leven gaan afvragen waarom je dat ook al weer doet.

Tijdens deze training werk je met een eigen levensvraag of met een persoonlijk dilemma. Jouw thema kan over alles gaan, dus ook over alcohol. Misschien vraag je je af waarom je nog steeds naar alcohol verlangt, mogelijk ben je op zoek naar nieuwe betekenissen in het leven. Het kan ook gaan over hele andere zaken. Mogelijk heb je een vraag over je werk, over wonen of een relatie of houdt de opvoeding van je kinderen je bezig.  Jouw vraag gaan we in het eerste dagdeel vaststellen dus die hoef je nu nog niet super helder te hebben.

Programma

Tijdens deze dagen is er theorie en oefen je met de toepassing daarvan. We werken met materiaal en werkvormen uit onder andere de Transactionele Analyse en Psychosynthese. Soms in 2-tallen, soms alleen en in stilte, soms in de groep.

Daarnaast zijn er momenten voor reflectie in verschillende werkvormen. We leren jullie deze vormen zodat je er na de week zelf mee verder kunt. Denk aan de inquiery volgens Almaas en de dialoog.

Voor wie dat wil is er een extra sessie speciaal gewijd aan alcohol, stoppen, terugvallen en andere alcoholvragen. Deze Q&A is facultatief en alleen voor wie daar interesse in heeft.

Buitenplaats De Hoorneboeg Hilversum

We bieden deze training aan op De Hoorneboeg in Hilversum. Dit is zonder diner en overnachtingen. De trainingstijden zijn van 9.30 tot 17.30 en deelnemers kunnen thuis eten en slapen. Wie wil kan een overnachtingsarrangement bijboeken. Je slaapt dan in een pipowagen op De Hoorneboeg een eet heerlijk vegetarisch in restaurant Bij de Tuinman. 

Voor wie

Deze dagen zijn voor iedereen die interesse heeft in verdieping en bewustzijn en daar een paar dagen de tijd voor wil maken. Voor iedereen die het boek DKVNL las of een (online) cursus deed van DKVNL is dit een logische vervolgstap.

Ben je nog niet eerder bezig geweest met stoppen met drinken en ligt je focus daar op? Dan kun je beter (eerst) een weekend Vrij van Alcohol doen bij Henriëtte van der Wielen. 

Trainers

De training De Kunst van Nuchter Leven in de praktijk wordt gegeven door Petra Moes en Jan Kirpestein, beiden zeer ervaren en intensief opgeleide trainers. Kijk hier voor meer info.

Topweek!

"100% aandacht en tijd voor mezelf, met vertrouwde en bezielende begeleiding van Petra en Jan. Weer even tot in het diepst van m'n vezels weten en voelen dat ik alcohol niet nodig heb in m'n leven."

Paul - De Bilt

De verdiepingsweek was o.l.v. Petra en Jan, met hun grote expertise, ruime ervaring en humor, voor mij een week van verheldering, inspiratie en energie. Door de oefeningen, die qua vorm en inhoud afwisselend waren, had ik zin om er steeds mee aan de slag te gaan en mijn essentie te herontdekken.

Alice - Arnhem

26-29 oktober 2023 - Hilversum

Deze training zal plaatsvinden op De Hoorneboeg in Hilversum, buitenplaats voor inspiratie. Je kunt hier goed parkeren, met OV komen, de maaltijden zijn vegetarisch en in de pauzes kun je heerlijke dwalen over de heide of door het bos.

Start

Deze training start op donderdag 26 oktober om 9.30. We zullen dan eerst kennismaken en de basis leggen voor het programma. De trainingsdagen zijn tot 17.30. We eindigen de training op zondagmiddag om 17.30 uur.

 

Eten en slapen

Kom je van verder of wil je er toch even helemaal uit zijn? Je kunt blijven dineren, slapen en ontbijten op De Hoorneboeg. Zo kun je je helemaal focussen op je proces en worden de 4 dagen een echte retreat.

Prijs

Je investering in deze intensieve vier dagen is 865 euro incl. 150 euro btw. Dit bedrag bestaat uit 375 euro voor de training en 340 euro voor de locatie, koffie en thee met lekkers, trainingsmateriaal en 4 keer lunch.

Je kunt, los hiervan, een overnachtingsarrangement bijboeken, de prijs hiervan is 450 euro voor 3 keer een overnachting in een pipowagen (de andere slaapplaatsen zijn al bezet), 3 keer diner (hoofdgerecht en nagerecht) en 3 keer ontbijt.

Aanmelden

Heb je interesse? Leuk! Stuur mij dan een berichtje. Je krijgt vervolgens een mail met daarin een link waarmee je je definitief aanmeldt dmv een aanbetaling. Je kunt betalen in 3 termijnen (+20 euro).

 
 

Heb je behoefte aan meer informatie of vraag je je af of dit wat voor je is?

Laat het even weten in een bericht.

We nemen snel contact met je op. 

 
 

Terug uit Vlieland, wat een fijne reis.

Verdiepend, verhelderend en inspirerend.

Dank je wel Petra & Jan, jullie zijn een prachtteam!

Brenda

Ik vond mijn tweede (!) DKVNL in de Praktijk heel leerzaam en enerverend . Soms schuurde het, maar dat maakte het zo waardevol. Ik ben gaan zien waar mijn werkelijke pijn zit en wat ik daarin te doen heb. De begeleiding door Petra en Jan is formidabel, met respect en oog voor alle deelnemers in hun eigen eigenheid. 

Elsbeth