De Helderder sessies

Je drinkt niet, sinds kort of al veel langer. Je merkt dat je behoefte hebt aan contact met gelijkgestemden. Je wilt meer te weten komen over jezelf en je nuchtere leven.

 • Je drinkt niet, een week, 20 jaar, of iets daar tussenin
 • Je merkt dat je je daar soms alleen in voelt
 • Je wilt je echt vrij voelen van alcohol en de invloed daarvan op je leven
De Helderder sessies zijn interactieve workshops voor iedereen die niet drinkt. De sessies bestaan uit:

 • Een 'talk' en de mogelijkheid om vragen te stellen
 • Informatie over, en oefenen met, praktische toepassingen van de lezing
 • Uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers

De sessies zijn voor iedereen die niet drinkt, of je nou op jezelf, via AA of met andere hulp bent gestopt.

 • De sessies hebben een wisselend onderwerp.
 • Regelmatig is er een gastspreker.
 • Je kunt de sessies ook los van elkaar en 1-malig volgen.
 • Partners van mensen die niet drinken zijn welkom.

Wil je nog meer helderheid, goed gezelschap en een inspiratieboost?

schrijf je nu in »

"Het grootste geschenk is dat ik niet meer drink. Yeah! Ik ben achter zoveel dingen gekomen. Heb nieuwe mensen ontmoet. Ik kom graag naar de workshops. Zo kan er een community ontstaan." Annemieke, 46 jaar

Programma

In 2018 zijn we gestart met de Helderder Sessies. Er zijn er 6 geweest. De gasten waren o.a. Mariette Wijne, Anja Meulenbelt en Erik Jan Harmens. Uit reacties van de deelnemers (ongeveer 100 in dit jaar) bleek dat deze manier van het ontmoeten van 'soortgenoten' een behoefte vervuld.

In 2019 gaan we dan ook weer een mooi en laagdrempelig programma aanbieden. In de kerstvakantie gaan we hiermee aan de slag. In de loop van januari zal dat hier verschijnen. In de nieuwsbrief houd ik je daar uiteraard ook van op de hoogte. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Vrijdag 14 december Feestdagenspecial met proeverij

Kerst, oud en nieuw ... misschien is dit wel je eerste december zonder alcohol. Hoe doe je dat? De feestdagen nuchter vieren? Of misschien heb je al een paar keer deze dagen, waar om je heen vaak veel wordt gedronken, een paar keer nuchter doorleeft. Heeft deze tijd betekenis voor je of helemaal niet? Wat drink je wel? Hoe ga je van het 'overleven' van de feestdagen naar het op jouw manier 'beleven' van de feestdagen. Daarover zal het vanavond gaan.

 

Tijdens deze special deelt Petra haar kennis en ervaring om van kerst en oud-en nieuw jouw persoonlijke feestdagen te maken. We staan stil bij de vraag: wat is voor jou feestelijk? Waar heb jij behoefte aan? Wil je de natuur in? Een intiem diner met 2 of 3 anderen of houd je juist van groots en meeslepend uitpakken terwijl je weinig vrienden of familie hebt? Wat het dan ook maar is, we gaan op zoek naar licht in het donker.

 

Nuchtere feestdagen ... wat drink je dan wél? Cola is kinderachtig en nog meer thee een beetje saai ... De laatste 3 jaar is er een grote revival gaande van alcoholvrije drankjes. Het 0.0 bier wordt steeds beter en ook volwassen frisdranken met minder suiker vinden hun plek in de schappen. Vanavond is er een proeverij van verschillende hippe en vaak biologisch geproduceerde alcoholvrije drankjes. Als kers op de taart krijgen deelnemers diverse kortingsbonnen om nog op tijd voor de kerst een favoriet assortiment aan te schaffen.

 

Voor deze Helderder Sessie, die toch ook iets heeft van een vrijdagmiddagborrel, is er een speciale gereduceerde toegangsprijs van €29. Iedereen die op dit moment een cursus of training volgt (DKVNL6, online cursus) of lid is van het forum krijgt een tientje korting (zorg dan dat je bent ingelogd als je het product in de shop bestelt).

Tijden en locatie

Deze Helderder sessie is op vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en vindt plaats bij de Social Impact Factory Utrecht, tegenover Tivoli Vredenburg. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn volop parkeergarages in de buurt. Hier vind je de route-info.

 • 13.30 ontvangst met koffie en thee
 • 14.00 aanvang inhoudelijk programma met lezing van Petra, uitwisselen ervaringen deelnemers, tips & trics
 • 15.45 pauze
 • 16.00 introductie en uitleg over het aanbod op de proeverij en proeven
 • 17.00 einde

Prijs

Deelname aan deze Helderder sessie is 29 euro (normaal 49 euro). Dit is inclusief:

 • 9 euro voor workshop en de proeverij
 • 15 euro voor locatie, koffie en thee
 • 5 euro voor btw

Schrijf je nu in »

Van de Helderder Sessies worden podcasts gemaakt die hier later te beluisteren zijn.

Niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.