Wie is Petra

Ik ben Petra Moes. Ik stopte met drinken in 2003 en heb mij sindsdien verdiept in het fenomeen 'meer drinken dan je lief is'. Deze jarenlange studie en ervaring zijn de basis van de succesvolle methode De Kunst van Nuchter Leven.
In deze methode is het 'in essentie zijn' een belangrijke rode draad.
Hieronder een foto waar ik 'in essentie' ben; op een berg, tussen onze honden Lola en Tommie.

  • Ervaringsdeskundige

  • Begeleid ruim 18 jaar groepen en individuen bij het stoppen met drinken

  • Afgestudeerd psychosyntheticus

  • Gecertificeerd trainer van het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor de EMA cursus

  • Holistische benadering

  • Contact - intern en extern - is het belangrijkste uitgangspunt bij interventies

In de individuele en groepssessies maak ik gebruik van mijn jarenlange professionele kennis en ervaring.

Deze bestaan o.a. uit:

  • technieken uit de psychosynthese
  • motiverende gespreksvoering
  • meditatie, visualisatie en mindfulness
  • cognitieve gedragstherapie, ACT

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een uitnodigende en niet-veroordelende houding. Alcohol heeft je ooit ook iets gebracht. Door alcohol niet te verwerpen is het mogelijk om oprecht nieuwsgierig onderzoek te doen naar wat je wél wilt. Stoppen met drinken wordt een manier om je leven meer diepte en betekenis te geven.

"Ik ken Petra Moes als iemand die tegelijkertijd verstilling en beweging waarneemt. Als iemand die vanuit iets heel essentieels contact maakt, en dan lichtvoetig. Als iemand die je met humor naar je eigen gedoe laat kijken en nét als je er dan zelf ook om kunt lachen, landt er een ongenadige linkse op je ego. Altijd met eerbied. En een verfijnde artisticiteit in denken en doen. En het mooie is dat ze het ook graag lekker praktisch maakt." Annedien Hoen

De Training DKVNL in de Praktijk en de Masterclass XL geef ik samen met Jan Kirpestein. Jan en ik zijn getrouwd en we zijn het grootste deel van het jaar in Frankrijk. Jan heeft 37 jaar gewerkt bij de Nederlandse politie en daar diverse functies bekleed. De laatste 5 jaar heeft hij o.a. het managementteam van de Landelijke Eenheid begeleid. Jan is o.a. opgeleid door Schouten & Nelissen (persoonlijke leiderschap) en Phoenix (transactionele analyse) en gecertificeerd trainer en coach.

Wil je inzicht, kennismaken en een inspiratieboost?

neem contact op »

“Dank je wel voor het gesprek. Het open hier over vertellen en jouw feedback en tips maken dat ik in ieder geval een stuk positiever over mijzelf denk. Ik krijg er bijna zin in, niet drinken.” Frans, 47 jaar

LONGREAD PETRA MOES           LONGREAD METHODE DKVNL