Retraite Chef

Mijn weg naar de keuken heeft zich langzaam maar zeker voltrokken en kreeg een meer professionele vorm toen ik kookte voor gasten op onze camping in Frankrijk. De laatste jaren ben ik verschillende koks, waaronder Ivanka die het kookboek Liefde uit de Keuken schreef, gaan assisteren. In die periode ontdekte ik hoe koken, net als het leven zonder alcohol, een vorm van helderheid biedt - pure aanwezigheid. Mijn liefde voor koken groeide, en als hobby-pâtissier ontdekte ik een speciale liefde voor het maken van toetjes en taartjes waar precisie en creativiteit samenkomen. Niets zo heartrocking als de perfecte chocoladetaart, toch?

Heart Rocking Food kenmerkt zich door een vegetarische, soms veganistische, keuken. Ik werk met lokale, verse groenten en kruiden uit het seizoen en laat me inspireren door smaken uit verschillende wereldkeukens, van het Midden-Oosten via Azië tot Europa. Mijn gerechten zijn kleurrijk en ik houd van contrast; geroosterde groenten naast frisse dips, of een kruidige salade die de punch van andere gerechten versterkt. Voor mij is een maaltijd geslaagd als je er blij van wordt, je gevuld én vervuld voelt zonder dat het zwaar is- en als ik njomnjomnjom hoor tijdens het eten : ).

De filosofie van Heart Rocking Food sluit naadloos aan bij mijn andere werk: het leven vanuit essentie, het vieren van het gewone, en het creëren van ruimte voor verwondering. Net zoals in Wild at Heart en De Kunst van Nuchter Leven, draait het bij Heart Rocking Food om voluit leven en ervaren - eten is meer dan voeding alleen. Het is een feestje op je bord, een moment van verbinding, aandacht en beleving.

Tot 1 september 2025 heb ik geen ruimte voor nieuwe klussen. Heb je een vraag voor daarna? Neem gerust contact op.