In alles wat ik doe, zoek ik de essentie. De pure smaak van verse ingrediënten. Het juiste moment voor die magische foto. De stilte van een woestijnlandschap. De verwondering als mensen hun essentiële kwaliteiten en creativiteit herontdekken.
Mijn wortels liggen in de kunst- en cultuurwereld, waar ik jarenlang als producent werkte voor grote popfestivals en andere kunstzinnige plekken. Die bruisende wereld van creativiteit en expressie heeft me gemaakt tot wie ik ben.
In 2003 deed ik een verrassende ontdekking: in tegenstelling tot wat ik altijd had gedacht bleek alcohol niets aan mijn leven toe te voegen. Sterker nog, door nuchter te leven opende zich een wereld waarin ik alsmaar meer mijzelf kon zijn. Deze ontdekking deel ik via trainingen, coaching en online cursussen. In 2023 verscheen mijn boek 'De Kunst van Nuchter Leven' bij Ambo Anthos.
Als nomadische ziel voel ik me thuis op onbekende plekken. Van Lapland tot de Sahara, van een kleine camping in de Franse Vendée tot de retraitecentra waar ik nu kook voor groepen. Onderweg werd mij steeds helderder: als je stopt met verdoven, komt er ruimte vrij. Ruimte om het alledaagse radicaal te aanvaarden. De schoonheid én de woestheid.
Na jaren van intensief coachen en trainen over leven zonder alcohol, verschuift mijn focus nu naar wat er in mijn vrijgekomen ruimte kan ontstaan. Dit krijgt vorm in Wild at Heart, waarvoor ik iedereen uitnodig om hun natuurlijke creativiteit te herontdekken. Juist in dit tijdperk van AI is het essentieel om ons creatieve brein te blijven ontwikkelen - door intuïtief te denken en onverwachte verbanden te leggen.
Als fotograaf vang ik de essentie van een moment. Als kok verken ik de eerlijke smaken van pure ingrediënten. Als coach begeleid ik mensen in het herontdekken van hun essentie en helderheid.
Wanneer je leeft in contact met essentie ben je thuis.
In 2006 zag ik de film We feed the world en toen besloot ik 'ik wil hier niet meer aan meedoen'. Ik wil niet langer onbewust zijn, blind consumeren en dat allemaal oké vinden. Ik wil iets doen. Zo ging ik mij toeleggen op het duurzaam organiseren van events, onder andere op Lowlands zorgde ik voor zoveel mogelijk biologische producten in de backstage. Kijk maar. Zoals vaker piekte ik te vroeg. Het leefde nog niet. Niet echt. Zo kwam ik op evenementenlocaties en kreeg als reactie: "biologische wijn? Waar zou dat nou weer goed voor zijn"?. Inmiddels weten we beter. De naam van mij bedrijf werd Heart Rocking Time, ingegeven bij een concert van Danko Jones die riep: "Are you having a hard rocking time" : ). Mijn activiteiten veranderden, de naam van het bedrijf bleef.
Bij het nadenken, brainstormen en spelen over de volgende stappen in mijn leven en het nieuwe project Wild at Heart doemde Heart Rocking Time weer op. Ik vroeg Jean Klare, de ontwerper van het logo, of hij nog een originele versie had. Toen ik het zag kwam voor mij alles terug - en samen. Heart Rocking Time, dat ben ik, dat wil ik uitdragen. In welke vorm dan ook. Het is een schitterende vlag boven alles wat ik doe. In de top van de mast van mijn schip. Op dat schip gebeurt van alles, er wordt gegeten en gedronken, er wordt over kunst gepraat, mensen ontmoeten elkaar. En dat schip, dát is mijn kunstwerk.
Bij Heart Rocking Time gaat het niet over oordelen en hokjesdenken. Jezelf of anderen fout of goed maken. Het gaat over bewustzijn en je ogen open willen houden. En je vervolgens verhouden met wat je ziet, ervaart, verlangt. Het gaat over leven in lijn met je geweten en waarden. Als je je daar, zo goed en zo kwaad als het gaat, op toelegt, is er ontspanning. En heb je een Heart Rocking Time.