Re-Treat de Verdieping

In De Kunst van Nuchter Leven draait alles om het in contact zijn met essentie oftewel True Nature. Toch zijn er voortdurend zaken in ons leven die ons daar vandaan houden. Daarom geven we (nu al weer ruim 7 jaar) deze training/Re-treat De Verdieping. We kiezen daarvoor locaties waar je makkelijk in contact bent met de natuur, je omgeving en daarmee ook met jouw essentie. Vorig jaar waren we voor het eerst op Vlieland. Dat is zo goed bevallen dat we daar nu weer naar terug gaan. Tijdens deze week werk je met een eigen vraag/dilemma. Dat kan gaan over alcohol (Waarom lukt het toch niet of waarom toch steeds dat ene wijntje? Waarom blijf ik er aan denken?) maar kan ook gaan over hele andere zaken, praktisch of filosofisch, het kan allemaal. De vraag gaan we in het eerste dagdeel vaststellen dus je hoeft daar tegen die tijd alleen nog maar een soort van ‘gevoel’ over te hebben.

Tijdens de week is er per dag 1 dagdeel theorie en oefeningen. We werken met materiaal en werkvormen uit de Transactionele Analyse en Psychosynthese. Soms in 2-tallen, soms alleen en in stilte, soms in de groep.
Daarnaast is er een dagdeel reflectie in verschillende vormen. We leren jullie deze vormen zodat je er na de week zelf mee verder kunt. Denk aan inquiry volgens Almaas en de dialoog.
Buiten deze programma onderdelen heb je vrij. Om op jezelf te zijn of juist met een ander. Zwemmen in het zwembad of in zee, wandelen, sauna, misschien boek je en massage of huur je een fiets. We verblijven in hotel Seeduyn op Vlieland, direct aan het strand en met een heerlijk wellnesscentre.

Voor wie

Deze Re-Treat is voor iedereen die interesse heeft in bewustzijn. Het gaat niet over alcohol of stoppen met drinken. Het gaat wél over hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn als je oude gewoonten en patronen loslaat. Degene die het boek De Kunst van Nuchter Leven hebben gelezen, of een (online) training hebben gedaan, zullen makkelijk aansluiten bij onze werkwijze.
We zullen in het programma gebruik maken van de locatie en als het mogelijk is buiten actief bezig zijn. We nodigen je regelmatig uit om in stilte te zijn.
Je ziet: het programma is heel divers en je persoonlijke proces is leidend.