Schrijf het verhaal van je leven

"Het geschreven woord is krachtig spul!"

Autobiografische schrijfweek in Frankrijk

14-21 september 2019

In ieder mens schuilt een verhaal dat verteld wil worden. En dat verhaal opschrijven kan veel voor je doen. Schrijven is dé manier om meer grip te krijgen op gedachten, emoties, ervaringen en herinneringen.

Tijdens de Autobiografische Schrijfweek in Le Puy Ardouin, een idyllisch landgoed in de Franse Vendée, ga je aan de slag met jouw verhaal. We graven persoonlijke thema's uit en bekijken ze van dichtbij.

Om richting te geven aan het schrijfproces heeft elke dag een thema, te beginnen bij je geboorte en eindigend bij jouw wensen voor de toekomst. Het gezamenlijke ochtendschrijven is vrij en associatief. 's Middags werk je in alle rust en eigen tempo aan een langere tekst. Maar de rode draad, dat ben je zelf. Jouw verhaal staat centraal.

Tijdens de Autobiografische Schrijfweek word je geïnspireerd en begeleid door Mariëtte Wijne en Petra Moes. Zij ontmoetten elkaar 10 jaar geleden voor het eerst bij een training Vrij Van Alcohol bij De Helderheid. Petra als trainer, Mariette als deelnemer. Ze zetten zich allebei op eigen wijze in voor een helder en nuchter leven. Deze week is niet speciaal voor mensen die niet (willen) drinken.

Mariëtte Wijne

is schrijfster, redacteur en schrijfdocent. In 2011 publiceerde zij het veelgeprezen Nou, nog eentje dan, over haar leven met alcohol en wat er gebeurde toen ze daarmee stopte. "Het geschreven woord is krachtig spul," zegt zij. "Zinnen op papier zijn echter dan gedachten of herinneringen. Schrijven maakt dingen duidelijk, schrijven lucht op. Schrijven kan goede voornemens kracht bijzetten of verborgen verlangens opdiepen."

Petra Moes

is trainer en coach voor mensen die patronen willen doorbreken, om zo een andere wending te geven aan hun levensverhaal. "Mijn fascinatie in veranderprocessen gaat vooral over hoe we geïdentificeerd zijn met de verhalen die we vertellen, aan onszelf en aan de ander. Wanneer je merkt dat je invloed hebt op dat verhaal, kun je de stap maken naar vrijheid en avontuur."

Wanneer

Aanvang zaterdag 14 september om 17:00 uur. De schrijfweek wordt vrijdagavond 20 september afgesloten, uitchecken uiterlijk zaterdag 21 september om 11:00 uur.

Waar

Le Puy Ardouin is een idyllisch landgoed in de Franse Vendée, vlak bij het dorpje Saint-Pierre-du-Chemin. De boerderij van bijna 400 jaar oud, de tuinen met hun grote stenen en het weidse uitzicht geven deze plek een unieke, aardse én lieflijke sfeer. Je kunt van het gehele terrein gebruikmaken en een schrijfplek voor jezelf vinden. Je verblijft naar keuze in één van de accommodaties op het terrein, een kamer in het huis of je eigen tent. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Je krijgt verse, voedzame en vooral heerlijke vegetarische maaltijden. Mogelijk zijn er ook campinggasten die niet aan de schrijfweek meedoen.

Voor wie

Voor iedereen die interesse en/of plezier heeft in zelfonderzoek, schrijven en verhalen vertellen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven of specifiek doel te hebben. Dat mág wel.

Programma

's Morgens een gezamenlijke sessie met oefeningen, delen en feedback. 's Middags tijd om te schrijven tot aan het diner, 's avonds vrij. Op woensdag is er geen programma, we bieden dan de mogelijkheid de omgeving te verkennen.

Kosten

Je betaalt 495 euro, inclusief maaltijden en gebruik van zwembad en andere faciliteiten. Voor de accommodatie betaal je apart, tussen de 125 en 325 euro. Kijk hier voor de prijzen van de accommodaties.

Een week nazomeren op het Franse platteland, pen in de hand; de perfecte combinatie van ontspanning en verdieping.

Meld je nu aan!

Als je behoefte hebt aan meer informatie, stuur dan even een berichtje, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.