Voorbij Alcohol

Voorbij Alcohol is iets voor je als je genoeg hebt van je alcoholgebruik en vrij wil zijn van deze gewoonte. Bijvoorbeeld:

  • Als je (bijna) dagelijks 2 of meer glazen alcohol drinkt en je verder tevreden bent over je leven (je hebt een leuk gezin, goede baan, leuk sociaal leven, fijne vakanties). Tegelijkertijd voel je dat er door het regelmatige drinken ‘iets’ blijft liggen en niet meedoet.
  • Als je doordeweeks niets drinkt, maar in het weekend ‘losgaat’. Omdat het dan kan en mag. Maar als je eerlijk bent, heb je daar genoeg van.
  • Als je merkt dat niets drinken geen probleem is, maar dat één of twee glazen onmogelijk blijkt. Je vraagt je af hoe dat toch zit.
  • Als hulpverlening of verslavingszorg een brug (of twee) te ver is, maar je merkt dat je in je eentje niet verder komt.
  • Als het allemaal wel meevalt, maar je merkt dat je gedachten vaak door alcohol en jouw manier van drinken in beslag worden genomen.
  • Als je niet happy bent met hoe je leven (werk, wonen, relaties, oude zaken die opgerakeld worden etc) nu is en je merkt dat je drinkt om de narigheid niet zo binnen te laten komen.
  • Als je je regelmatig overprikkeld voelt en alcohol gebruikt om 'tot jezelf te komen'.
  • Als je een maand niet wilt drinken en hier ondersteuning bij wilt.

Wat wij doen
Voorbij Alcohol gaat niet alleen over alcohol. Voorbij Alcohol gaat over wie je bent of wat er is zónder alcohol. Het gaat over wie jij in wezen bent en wat of wie je in de loop van je leven geworden bent. Of wat je bent gaan doen. Iedereen verlangt naar zichzelf zijn, naar echt zijn, naar waarachtig contact, naar gezien worden. het lijkt er op dat alcohol je daar dichter bij in de buurt brengt. Het tegendeel is aar. Alcohol houdt het harnas in stand. Versterkt het zelfs. Als je dat eenmaal ziet én als je leert om te gaan met alle ongemakken die er kunnen zijn als je niets meer verhuld of verdoofd, is niet drinken relatief eenvoudig.

De trainingen van Voorbij Alcohol leren je persoonlijk leiderschap, een groter bewustzijn en helpen je op weg (nieuwe) betekenis te geven aan je leven. Dat is niet zweverig. Dat is doeltreffend. De lessen werken op allerlei manieren bij aan het elimineren van je smoesjes en aannames over alcohol, jezelf en je leven. Voorbij Alcohol werkt met korte termijn doelen die je monitort, evalueert en bijstelt. Voorbij Alcohol geeft je een rake en liefdevolle schop onder je kont.

Voor wie
De training is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden die genoeg hebben van hun ‘gedoe’ rondom alcohol. En daar is geen norm of aantal voor te noemen. Teveel of genoeg drinken is – en blijft – een strikt individuele zaak. De deelnemers hebben over het algemeen een goede of leuke baan of bedrijf, functioneren 'normaal', zijn grotendeels hoger opgeleid en hebben enige interesse in zelfreflectie.

Het werk van Voorbij Alcohol richt zich op bewustzijn en persoonlijk leiderschap. Het is geen medisch of detoxprogramma. Als je al lange tijd dagelijks veel drinkt en wilt stoppen adviseren we je om ook contact op te nemen met je huisarts.

Werkwijze
In de trainingen en cursussen krijg je een aantal modellen uitgelegd. Een model is een abstracte weergave van de werkelijkheid, een manier waarop je kunt kijken naar jezelf en je omgeving. Daarnaast krijg je opdrachten die je uitnodigen om naar je zelf en jouw ervaringen te kijken door dit model, met deze bril. Je kunt gaan zien dat we vaak vanuit bepaalde aannames en overtuigingen leven. Een lossere verhouding met deze beelden maakt jezelf ook losser. Je kunt weer kiezen.

Naast de modellen leer je ook technieken om jezelf te observeren, te containen en aanwezig te zijn. We maken gebruik van oefeningen uit o.a. Mindfulness en The Diamond Approach van A.H. Almaas. De visie van Voorbij Alcohol is gebaseerd op theorieën uit de psychosynthese, dieptepsychologie, motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragsverandering en het Tibetaans Boeddhisme.

Voorbij Alcohol biedt een e-course en 2 trainingen, 1 van een week in Frankrijk, en 1 van 7 dagen, verspreid over 3 maanden. Je kunt ook eerst een persoonlijk gesprek hebben in een solosessie.

naar basistraining Wie zijn wij