De laatste maanden was ik zoekend terwijl ik niet wist waar ik naar zocht. Ken je dat? Er zijn onrustige, ontevreden gevoelens, dagen die voorbij gaan in de slipstream van de agenda en actualiteit. Terwijl voor die onrust in de feitelijke wereld geen aanleiding leek te zijn. Ja, we zijn verhuisd naar een ander huis op hetzelfde terrein maar daar wende ik vrij snel. En met het werk en andere zaken om ons heen is het gewoon dikke prima.

Ik wist niet dat ik ergens naar zocht tot een maand geleden. Ik nam deel aan een meditatie onder de volle maan en realiseerde me toen dat er het een en ander viel uit te zoeken, ik was de verbinding met mijn visie kwijt. Ik 'zag' het niet meer en liep op mijn reservebatterijen. Toen kwam de zomerschool van het Instituut voor psychosynthese me onder ogen en zag ik dat er een cursus zou zijn die precies, maar dan ook 100%, op dit moment op mijn lijf was geschreven. Heel toevallig (...?) zou ik in Nederland zijn voor een interview, mijn luisterboek en een gang door de wasstraat zoals ik dat noem (kapper, tandarts, huisarts), ik moest alleen mijn terugreis wat naar achteren boeken.

Zo gezien, zo gedaan. En wat een feest was dat. Mijn laatste psychosynthese zomerschool was 13 jaar geleden en ik wist niet meer dat het zo fijn is om helemaal ondergedompeld te zijn in prikkelende lesstof, ruim de tijd te hebben voor gesprekken met collega’s en om lekker lang te hangen in de bar. Wonderlijk genoeg werd de zomerschool afgesloten met weer een volle maanmeditatie. Het is alsof er van binnen een grote schoonmaak heeft plaatsgevonden. Ik ben weer ingecheckt bij mijzelf. En daarmee ook met mijn omgeving.

De belangrijkste les van deze week?

 

Waar heb je nodig en waar ben je nodig

 

Zorg voor voeding, droog niet op. Blijf actief in zelfonderzoek, mét anderen. Niet alleen maar door te lezen en nadenken en schrijven maar ook praten, ervaringen uitwisselen en naar een docent luisteren zijn belangrijk voor mij. Als ik zorg dat de overvloed aan inspiratie, inzicht en lichtheid blijft stromen, kan ik er voor anderen zijn. Vanzelfsprekend.