Het is toch werkelijk godgeklaagd hoe er gezopen wordt tegenwoordig. Belachelijk! Iedereen zou moeten stoppen met alcohol want je krijgt er kanker van en mensen vallen erdoor van de trap, dood. En hou op, schei uit met die 0,0 biertjes want daarmee houd je de alcoholmythe in stand. Dat is alleen maar vuile zakkenvullerij van de rijkste familie van Nederland.

Niks dan ellende krijg je van alcohol en dat allemaal onder het mom van genieten, het elfde gebod, de derde helft, de zevende hemel. Wat een sprookje. Stoepewater! Zo noemde mijn oma het en ze had groot gelijk! Als je drinkt deug je niet. Je zou je beter aan mijn regels houden, dán word je pas gelukkig.

Denk jij echt dat ik dit denk?Ben je gek! Ik ben niet van de alcoholpolitie.

Ik hoef niemand te veroordelen. Laat staan overtuigen.

 

Leven en laten leven

Ik hoop hartgrondig dat iedereen doet waar hij (of zij of hen) zin in heeft en het onderste uit de kan haalt. Ik weet als geen ander wat het leven te bieden heeft. Natuurlijk ga je je muntjes verbrassen op een festival aan te dure cocktails. Het zou gek zijn als je op een buurtbarbecue of bij het kampvuur niet met een biertje in je hand staat. Fantastisch dineren of lunchen? Uiteraard komt de wijnkaart door. Heb je behoefte om de buitenwereld te verzachten? De wijn-deken is donzig en warm. Allicht rijd je daarvoor even langs de supermarkt.

Ik meen het; leef, eet, ervaar, dans, huil, drink, repeat.

Leef je leven. Ga tot het gaatje.En als je daar aankomt? Als er een moment komt dat je denkt: eigenlijk is dit niet hoe ik verder wil gaan? Als je merkt dat je ervaringen verzadigd raken en het verlangen ontstaat naar iets anders, iets meer? Weet dan dat je niet alleen bent. Velen zijn je voorgegaan.

Je zult ze gaan zien en vinden als je uit de oude groef stapt.Er gaat een wereld voor je open.Ben je hierin nieuw en nieuwsgierig? Weet je niet waar te beginnen? Hartstikke goed! Ik weet de weg.

Disclaimer: ik doe mijn best om mijn oordelen te herkennen en te temperen, vaak lukt dat. Op sommige gebieden kan ik toch nog wel eens uit de bocht vliegen, bijvoorbeeld over de toename van geweld onder invloed, daar vind ik wel iets van.