Jakob schreef op 11 oktober 2019 in Groepjes gezocht/aangeboden:

hallo & zo

Hallo mensen,

Vandaag ben ik aan mijn 30 dagen zonder alcohol begonnen. Ik dacht: laat ik meteen eens op het forum hier koekeloeren. Een tikje rustig geloof ik. En bij mij staan alle berichten onder elkaar, ik zie geen structuur. Maar dat terzijde. Ik was hallo aan het zeggen. Mijn naam is hier Jakob en ik worstel al geruime tijd met alcohol. Het moet nu maar eens afgelopen zijn. Een kortere periode niet drinken heb ik vaker gedaan, en vaak kost me dat niet eens zo gek veel moeite. Maar eigenlijk wil ik helemaal nooit meer drinken. Die dertig dagen zijn slechts een springplank. En mijn ervaring van pakweg het laatste jaar is dat ik het kurkje prima in de fles kan laten maar vroeger of later overvallen word overvallen door een flikker-allemaal-maar-op-gevoel, waarmee alle voornemens, beloften en inzichten in één keer weer in de prullenbak verdwijnen en het hek weer van de dam is.

Ik kijk uit naar de flimpies van Petra. Ik kijk uit naar mijn bevindingen zonder drank. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen hier te delen. En ik kijk wel uit dat ik de komende 30 dagen niet ineens een fijn glas whisky inschenk. Want dat is goddorie met die motregen van de laatste dagen wel verleidelijk.

 • Mipps:

  Hoi Jakob. Inderdaad niet zo heel levendig hier. Maar ergens hieronder heeft Petra aangegeven binnenkort een gesloten FB-groep te openen. Wellicht wat levendiger.
  En doe die whiskey nou maar gewoon niet, dat wil je toch eigenlijk niet! Veel plezier met het dagelijkse filmpje!

 • Annabel:

  Succes Jakob! Hoe gaat het tot zo ver?

 • Petra:

  Ha Jakob, hoe bevalt het je tot nu toe? Ik ben benieuwd!