Misschien ben je alcoholvrij en zit je met je veranderplannen lekker op de rit. Mogelijk vind je het dan moeilijk, de komende feestdagen. Die met alcoholdoordrenkte kerst en oud-en nieuw. Niks geks aan, dat je dat spannend vind maar je zult zien ... het heeft echt iets om helder te zijn in deze donkere dagen. Een grote hulp daarbij is nieuwsgierigheid. Waarschijnlijk heb je de afgelopen 20, 30 of 40 jaar gedronken tijdens de feestdagen. Hoe zou het zijn om dat een keer nuchter mee te maken? Je hebt de ervaring nog niet en waarschijnlijk wel allerlei beelden en aannames erover. Kun je er nieuwsgierig naar zijn? Voor 1 keertje? Wie weet wat je tegen gaat komen ... Eerder gaf ik tips voor alcoholvrije feestdagen. Hier staat een stukje over praktische voorbereiding, hier over hoe je de feestdagen kunt invullen naar jouw smaak en behoefte. En over wat je kunt doen als je echt contact wilt tijdens de feestdagen. En hier tot slot: 7 tips voor heldere feestdagen.

 

WAT MOET IK DAN DRINKEN?

Er is een wereld aan lekkernijen zonder alcohol en wekelijks komen er nieuwe smaken en brouwsels bij. Zoet? Pittig? Bitter of fris? Alles kan en alles is er! Kijk op www.freshmojo.info en laat je inspireren.

 

GOEDE VOORNEMENS? 10 video's die je gaan helpen

We zitten al weer dik in december. Grote kans dat je een paar goeie voornemens in je achterhoofd hebt om het nieuwe jaar mee te beginnen. Super! Want met het verlangen om dingen anders te gaan doen ... daar begint vernieuwing mee. Dát zet je in beweging. Daar zit vitaliteit! Wil je januari nuchter starten? Vorig jaar maakte ik 10 gratis video's met tips voor een alcoholvrije maand.