Op 10 maart is er een Helderder Sessie, de workshop voor iedereen die niet meer drinkt, met Mariëtte Wijne waarin ze ons meeneemt in de waarde van taal, schrijven en verhalen in relatie tot niet drinken.

Mariëtte Wijne is auteur van o.a. Nou, nog eentje dan! en columnist bij LEF!

Mariëtte Wijne is tekstschrijver-columnist in Amsterdam. Verslaving, kunst, mode en natuur zijn geliefde onderwerpen. In 2011 kwam haar boek Nou, nog eentje dan uit. In dit boek vertelt ze over haar eigen ervaring met drinken en stoppen en bevraagt ze anderen over hun kennis, inzicht en ervaringen met alcohol. ’Wijne schetst een overtuigend beeld van een samenleving waarin alcohol nuttigen vanzelfsprekend is geworden en niet-drinken een eigenaardigheid’ Bram Bakker in Boekenkrant van 22/7/2011.

Tijdens deze Helderder Sessie gaat Mariëtte in op:

  • Het boek Nou, nog eentje dan wat ze heeft geschreven en wat het schrijven van het boek voor haar betekend heeft.
  • De praktijk van het schrijven. Het schrijven van het boek heeft voor haar een belangrijke functie gehad. Ze dacht na over wat ze heeft met alcohol, de betekenis er van in allerlei opzichten. Dit op papier zetten, bladzijde na bladzijde, is voor haar een enorm belangrijk geweest. Door anderen deelgenoot te maken daarvan kon ze niet meer terug. In het schrijven heeft ze zich helemaal verbonden aan haar besluit.
  • Het belang van taal. Hoe praat je over dingen en hoe geef je je eigen taal aan de alcoholproblematiek zodat het onderwerp echt van jou is. Hoe zorg je dat je niet in een soort algemene discussie over alcohol stapt die ver van je bed is.
  • Het bewustworden van alle clichées omtrent alcohol. Alcohol is vaak het synoniem voor geluk en niet drinken een synoniem voor saaiheid. Het zijn allemaal inprentingen en bedenksels. Hoe kun je zelf je eigen betekenis aan de dingen geven?

KLIK HIER om je aan te melden.

Deze workshop vindt plaats op 10 maart van 13.30-17.00 in Seats to Meet Utrecht.