Vijf jaar geleden ging de eerste online cursus de lucht in. Twee jaar daarna kwam er een geheel vernieuwde versie die nóg toegankelijker was, zowel qua inhoud als prijs. Bij de nieuwe cursus 30 Dagen Zonder Alcohol hoorde een geheime Facebookgroep. Deze groep was super-actief. Er werd gedeeld, gelachen en gehuild en natuurlijk waren er tips en was er volop ondersteuning. Toen duidelijk werd hoe Facebook rommelde met de privé gegevens van gebruikers gingen we op zoek naar een alternatief.

We lieten een forum bouwen door Erik, 'de technische man' en zo ontstond de Helder Community. Er is lang aan het forum gesleuteld om het gebruiksvriendelijk te maken en het is nu al weer een tijdje in gebruik. De verhalen die er gedeeld worden zijn intens en diep en de reacties hartverwarmend. Het forum blijft een stuk rustiger dan de Facebookgroep was en dat is jammer.

In eerste instantie vroegen we geld voor lidmaatschap, we hadden er immers flink in geïnvesteerd en wilde beslotenheid garanderen. De drempel bleek té hoog. Daarom gaan we het vanaf nu anders doen:

iedereen die een cursus of training bij DKVNL doet of ooit heeft gedaan heeft vanaf nu onbeperkt toegang tot het online forum.

Iedereen die vanaf nu een training of cursus gaat doen en die bestelt via de website heeft automatisch deze onbeperkte toegang. Heb je in het verleden iets gedaan en wil je ook graag op het forum? Stuur dan even een berichtje, dan krijg je je wachtwoord volgende week toegestuurd.

Het forum kun je ook gaan gebruiken om anderen live op te zoeken. Misschien vind je het leuk om in jouw stad een keer met andere niet-drinkers uit te gaan of koffie te drinken? Heb je DKVNL training gedaan? Dan kun je in het forum anderen vinden om een inquiery clubje mee te starten in jouw buurt.

We zijn heel benieuwd of deze gemeenschap, waarin we elkaar kunnen ontmoeten vanuit het gedachtegoed zoals we dat overdragen in de trainingen en cursussen, voorziet in een behoefte.

Zie je daar! : )