Februari voelt voor mij een beetje als 'tussentijd'. Het oude, de winter, is voorbij en het nieuwe, het voorjaar, is nog niet begonnen. Er zijn overal nog tekenen van wat was - de laatste sneeuw is aan het smelten in het zonnetje - en van wat komen gaat - de vogels laten zich van hun beste kant horen -. Februari was mijn favoriete vakantiemaand in de jaren voordat ik Jan leerde kennen. Het liefst maakte ik wandelreizen in het Midden Oosten. Het was fijn om de tussen-tijd zo te gebruiken, er ook echt even helemaal tussen-uit te stappen en afstand te nemen.

Wanneer je dagelijks drinkt en daar mee stopt beland je ook in een tussentijd. De oude gebruiken zijn er niet meer en het duurt een tijdje voordat het nieuwe nuchtere leven een gewoonte is geworden. Het is een periode die vraagt om reflecteren op het leven achter je en het verbeelden van het leven wat voor je ligt. In deze periode kan het fijn zijn om ook daadwerkelijk afstand te nemen. Misschien is het iets voor jou om in mei naar Frankrijk te komen, naar ons heerlijke landgoedje Le Puy Ardouin. We bieden daar ook af en toe een retreat aan. Niet speciaal voor mensen die niet drinken maar wel met de afspraak dat er op de openbare plekken niet gedronken wordt. Je vindt de info hier. 

Tijdens deze week huur je een accommodatie op ons terrein of slaap je in je eigen tentje of caravan. Wij zorgen voor de maaltijden en een dagelijks programma. Je krijgt theorie en we oefenen met alles wat er in het nu, het moment, te ontdekken is over jezelf, je relaties en je omgeving.

We hebben verschillende accommodaties beschikbaar zoals een kamer in de boerderij, de gîte Rural en Le Petit Puy, de blokhut, de safari- en de deserttenten. Deze week is ontstaan vanuit Voorbij Alcohol maar staat inmiddels open voor iedereen die een week Rust en Ruimte heeft verdiend. En … wie heeft dat nou niet? Kijk hier voor meer informatie over de Re-Treat.

Wij doen niets liever dan Le Puy Ardouin delen met anderen. De rust en de omgeving nodigen uit om stil te worden in jezelf. Het is een louterende plek voor je lijf, je hoofd en je ziel.

Tijdens de training een Week in Frankrijk ga je op zoek naar jou en je patroon. Wie ben jij? Hoe ben je hier terecht gekomen? In welke groef zit je en wat is je verlangen? Vervolgens gaan we aan de slag met Essentie. Wie ben je echt? Wat zijn je essentiële kwaliteiten? Wanneer dit helderder wordt kun je een besluit nemen wat je wilt met alcohol. Op korte of lange termijn, net wat jij wilt.

De tweede helft van de week verschuift de aandacht naar integratie van je besluit en van het vormgeven van je kwaliteiten in het dagelijks leven. Hoe kun je het uithouden zonder alcohol? Hoe is het om dan in contact te zijn? Hoe ga je met jezelf en je omgeving om zonder alcohol? Hoe en waar kun je jouw leven vormgeven zoals jij dat graag zou willen? Kijk hier voor meer informatie over de Basistraining.

“Le Puy Ardouin was geweldig: jullie warme en uitnodigende houding heeft me geholpen om het beste in mijzelf te ontmoeten. De energie van de omgeving is zo inspirerend en rustgevend en het professionele programma geeft ruimschoots tijd en kader om alles wat langs komt te integreren. Mijn week op Le Puy Ardouin heeft het verschil gemaakt tussen een vóórnemen om te stoppen met alcohol en mijn besluít om dat te doen.“